Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Lotta Jonsson, divah.se

en intervju av Martin S., publicerad den 12 maj 2005
Lotta är tjejen som driver en av Sveriges största webbringar med sajter av svenska tjejer. Hon har en otroligt fin sajt där hon själv bloggar och visar upp massa alster. Jag passade på att intervjua Lotta på hennes födelsedag..
Lotta Jonsson
Lotta Jonsson, divah.se och Diva Webring.
Foto: © Lotta Jonsson.

Grattis på födelsedagen Lotta! Hur känns det?


Tack så mycket, det känns bara bra! :)

Tycker du om att fylla år?


Ja, jag har alltid älskat att fylla år!! Har alltid lika mycket fjärilar i magen dagen innan!

Hur är läget för övrigt då? Härligt att det är vår?


Jag är så glad att det är vår! Man blir så mycket piggare och gladare av solen som värmer ansiktet, det nyklippta gräset och alla vackra blommor som luktar gott!

Jag förundras över loggan på din sajt. Har du gjort den själv och även fotat själv?


Jag har inte fotat den själv, det är skådespelarna från serien LOST som går på Tv4. Bilden är tre olika bilder egentligen som jag manipulerat och gjort om i Photoshop!
Mer om just den här och andra layouter finns att läsa under divalicious/arkiv på sidan.

Jag läste på din sajt att du tycker om att fota. Vad har du för kamera och när började du egentligen fota?


Jag är en glad amatörfotograf! Mitt intresse för foto började när jag var ganska liten, vid 9 års ålder fick jag ta över mammas och pappas gamla kamera. Sedan dess har man alltid sett mig med en kamera i handen vid kalas, släktträffar och så vidare. När jag var 12 år fotograferade jag min vackra kusin (som är 4 år äldre än mig) utomhus vid vårt vackra plommonträd. Det kom en vindpust precis när jag tog fotot så hennes hår vajade sådär vackert i vinden. Ett foto blev så bra vid framkallningen att min mormor och morfar förstorade det för att ha det på väggen hemma i vardagsrummet.. Sedan dess har jag ÄLSKAT att fotografera!

Jag tycker även att din sajt är vrålsnygg.. När började du att göra hemsidor och hur har du blivit så duktig på att formge sajter?


Åh, tack så mycket!! Vad glad jag blir!
Min första hemsida gjorde jag för ungefär fem år sedan och mitt intresse har bara ökat sedan dess. Jag är nästan helt självlärd men gick en grundkurs i HTML för fyra år sedan. Därefter blev intresset för hemsidor mycket större. Huruvida jag är duktig på att formge sajter eller inte får besökaren avgöra - skönhet är något som sitter i betraktarens öga! ;)

Vilka program använder du mest när du ska skapa en sajt?


Bildprogram som jag jobbar i är främst Paint Shop Pro, det har jag jobbat med sedan jag började göra hemsidor. Som komplettering använder jag Adobe Photoshop. För att skapa HTML-koden använder jag Dreamweaver MX och anteckningar.

Hur kom du på den strålande idén med diva webring?


Jag brukar kalla mig Diva, min hemsida heter Diva och när jag såg att Terese (grundaren av Diva Webring) ville lämna över webringen till någon annan så var det givet att jag ville ta över!! Tycker det är en lysande idé att samla de absolut bästa tjejsidor som finns gjorda av svenska tjejer!

Berätta lite om ditt intresse för katter!


Jag har alltid älskat djur. Katter är ett underskattat husdjur som många tyvärr behandlar lite som de vill. Det finns alltför många hemlösa katter, många tror att katter klarar sig själva utomhus. Många tror sig till och med veta att det ligger i katternas "natur" att vara fria och förvildade - men oj, så fel de har!
Jag jobbade under ett års tid på Nordvästra Skånes största katthem och tiden där var bland det mest lärorikaste jag varit med om. Tiden innan jag jobbade på katthemmet hade jag räddat en liten kattunge från att bli avlivad enbart för att hans mamma och syskon flyttat in på en altan efter att ha blivit utslängda från sitt hem. Det är en verkligen en solskenshistoria som skulle kunna ha slutat hur bra som helst. Nu försvann tyvärr katten från sitt kära hem förra hösten och har inte synts till sedan dess...

En annan historie är den om Albin. Albin kom till katthemmet samma dag som jag jobbade - han var en annorlunda katt. En ovanligt klok och gammal katt som jag föll för direkt. Hans ögon var så sorgliga och han blev så ledsen om man inte gav honom mat! Efter att vi försökt omplacera honom tre gånger så hittade han äntligen sitt kära hem där han fortfarande bor och är lycklig. Han får äta hur mycket han vill, han får kärlek och han får värme - något han verkligen uppskattar på ett annorlunda sätt jämfört med andra katter som är uppväxta med värme, kärlek och mat.

Mer om hittekatterna kan man läsa på kattsidan som jag gjort, cyberkisarna.tk. Om man vill lära sig mer om hittekatter så finns det en bra sida på den här adressen: Hittekatten.se.

Om jag säger Madonna, vad säger du då?


Hon är min stora idol och förebild. Från den dagen när jag var 11 år och jag hörde Madonnas "Like a Prayer" har jag älskat hennes musik! Jag har ALLA hennes skivor, jag tapetserade väggarna med Madonna-bilder och jag till och med hade samma frisyr som henne. Ja, som när hon var i "Vouge"-videon med platinablont hår och kryllig page!
Jag beundrar henne även som person - hon är stark, kaxig, tar för sig och bryr sig inte om vad andra tycker om henne! Nu på senare år måste jag säga att hon är en utav de klokaste "kända" personligheter som finns. Girlpower! ;)

Har du några fler artister än Madonna du gillar speciellt?


Jag har alltid älskat musik. Tycker om det mesta, allt från klassisk till pop/rock! Till exempel Will Smith, Kylie Minouge, Robbie Williams, U2, Dido, Gwen Stefani, Justin Timberlake, Jennifer Lopez, Aaliyah, Anastacia, All Saints och Kent.. Med flera. ;)

Vilka är dina fem mest använda program på datorn?


Paint Shop Pro, Photoshop, Winamp, Dreamweaver MX och Outlook Express

Dina tre favoritsajter?


Oj, svårt! Jag har ju mina absoluta dagliga favoriter, personliga sidor med dagböcker, de finns här: Lottas favoriter

Men om jag ska välja tre som inte är personliga får det bli dessa:

Några snabbfrågor:


Vit choklad eller vanlig?
- Ljus choklad.

Tiger eller leopard?
- Tiger.

Favoritfilm?
- Svårt, jag har sååå många! Butterfly Effect är en av mina favoriter.

Myskväll hemma eller utekväll?
- Myskväll hemma.

Senaste inköpta?
- Måste vara tråkig och säga kattmat..

Har du något slutord?


Tack för intervjun, kul att bli intervjuad för första gången i mitt liv! Känner mig som värsta divan nu!