Jag bloggar numera på http://blog.dileno.com ».

Palle Zingmark, Palleman.nu

en intervju av Martin S., publicerad den 2 maj 2005
Palle, kanske mer känd som Palleman, har stor erfarenhet av webben och har varit online med egen hemsida ända sedan 1994. Han har en förkärlek till amerikanska vrålåk och är en av de ansvariga bakom webbplatsen för Hultsfredsfestivalen. Hans sajt är Palleman.nu. Läs om vad Palle har för sig nu för tiden och njut..

Tjena Palle! Hur är läget?


Jo tack, bara fint.

Längtar du till sommaren?


Oh ja, vem gör inte det? Jag gillar inte att gå klädd i ett tjockt lager kläder när man ska utanför dörren.

Sommaren är ju synonymt med bilar för många. Berätta lite om ditt bilintresse!


Jag har alltid haft ett stort bilintresse (gärna gamla amerikanska bilar) och har sedan jag tog körkort 1995 avverkat 10-15 bilar. Numera är det inte bara hästkrafter som gäller utan nu ser jag gärna extra på säkerheten.. kan det vara början på att man håller på att bli gammal? ;)

Hur går det med Pontiacen du ägde för några år sedan? Har du någon ny bil nu?


Jag sålde faktiskt den. Ångrar mig varje gång vägen är torr. Min dåvarande bruksbil var i riktigt risigt skick så jag satte ut en annaons på Pontiacen, mest på skoj, men fick då ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till. Tjänade nästan 100 000 på den affären!
Numera kör jag en Volkswagen Polo Gti – 00, men jag kommer förmodligen att inom kort plocka ut en ny bil via företaget. Vad det blir för bil återstår att se.

Du flyttade ju till Stockholm från Vimmerby för ett tag sedan.. Vad var det som gjorde att du flyttade


  1. Jag träffade mina drömmars kvinna här i Stockholm. ;)
  2. Fick ett jobberbjudande här i samma veva som jag beslutade mig för att jag ville flytta hit, så alla pusselbitarna föll på plats på en och samma gång.

Vad är det bästa med Stockholm?


Det bästa med Stockholm? Nja, inte ät det trafiken här i alla fall. Jag vet inte, det är mycket som är bra med Stockholm, kan nog inte precisera den frågan mer än så.

Vad saknar du mest med Vimmerby?


Det skulle vara närheten till min familj och mina gamla vänner, annars saknar jag inget speciellt.

Kommer du att vara lika delaktig i Hultsfredfestivalen i år som tidigare år?


Inte lika mycket, vi har optimerat systemen vi arbetar med så pass att jag inte behöver vara lika delaktig - men det gör mig ingenting. :)

Vad gör du egentligen inför och under Hultsfredsfestivalen?


Jag arbetar som "Technical Webmaster" och har ansvar för att webbplatsen www.rockparty.se står och fungerar under festivalen. Innan festivalen arbetar jag med småprojekt och implementerar och testar funktioner i de befintliga system som används på och för webbplatsen.

Senast jag intervjuade dig jobbade du på MZ Reklam. Var jobbar du nu och med vad?


Jag arbetar sedan februari 04 som systemutvecklare på Orbitsville AB. Här arbetar jag med att ta fram och utveckla olika system för kundens behov. Allt från enklare CMS till mer avancerade system för kundhantering och fakturering.

Under våren 05 kommer vi även att sparka igång ett dotterbolag, som mer inriktar sig mot webbutvecklig och utveckling av olika system för webben än mot renodlad systemutveckling. Något som jag verkligen ser fram emot då jag bland annat kommer att vara delägare i detta bolag.

Vad var det som gjorde att du bytte jobb?


Efter MZ Reklam AB jobbade jag ett år som ”Chief Programmer” på RDT AB - Digital Media Solutions i Vimmerby - innan jag flyttade till Stockholm. Anledningen till att jag lämnade MZ Reklam var att RDT erbjöd mig en större utmaning, vilket jag inte kunde tacka nej till.

Vad hände med Palleman.nu egentligen? Varför valde du att vila sajten? Var du allmänt trött på den, eller var det något annat som tog mycket tid?


Nja, jag hade andra prioriteringar här i livet så sidan fick helt enkelt komma längre ner på prioriteringslistan.

Har du något nytt på gång vad gäller sajten? Har du siktat in dig på .NET?


Jodå, det kommer komma upp nya saker så småningom. Och ja, det kommer att handla om webbutveckling. ;) I vilken skala detta kommer bli återstår att se. Nja, .NET kommer det nog inte att bli.

De som hängt med ett tag kommer ihåg att din sajt i början låg under wiicom.nu/palle. Vad var egentligen Wiicom för något?


WiiCom var från början en kund till MZ Reklam som erbjöd mig plats på deras server i utbyte mot reklamplats. Vad WiiCom arbetar med finns att läsa på deras hemsida.

Om jag säger lumpen, vad säger du då?


Rolig tid i mitt liv, vill absolut inte ha den tiden ogjord. Alla borde göra lumpen! ;)

Vad gjorde du i lumpen? Vad var värst?


Jag var gruppchef, pansarskytte. 10 månader vid MekB18 (mekaniserad brigad 18, Martins anm.), Gotland.

Värst var nog när vi gjorde soldatprovet, under två dagar vandrade vi några mil i bitande minusgrader samt att vi sov i vindskydd. Ruskigt kallt och riktigt påfrestande. Men som allt annat som har med lumpen att göra – ett minne för livet!

Hur kommer det sig att du kallar dig för Palle, när du egentligen heter Patrik?


Mina kompisar har alltid kallat mig för Palle.. nu gör alla utom min mamma det.


Följer du något speciellt tv-program?


Alias och Lost. (Tjejjan följer CityAkuten så det händer ju att man faktiskt ser på det också ibland. ;) )

Några snabbfrågor:


Senaste inköpta?
- SonyEricsson S700i

Bästa drinken på krogen?
- Vodka och Cola

Klädesplagg du har på dig nu?
- Jeans och t-shirt

Något du väntar på?
- Min nya bil samt att vi hittar vår drömlägenhet och flyttar in där.

Post it-lappar eller Notepad?
- EditPad

Har du något slutord?


Peace! (V)

Tack för intervjun!


Tack själv!